Over ons

Blues met ballen
Down and Dirty is een band uit Noordoost-Brabant die al lang actief is in het bluescircuit, in bruine cafés en op bluesfestivals in Nederland en België. De band stond al in het voorprogramma van King King en Julian Sas en speelde o.a. met Sax Gordon. De muziek van de band kenmerkt zich door een robuust blues geluid waarin gevoel en emotie een belangrijke rol spelen. Blues die je pakt. Blues met Ballen.

CD
Het album Jamming at Lucifer’s is de lang verwachte opvolger van het debuut Someday. Het titelnummer Jamming at Lucifer’s verteld het verhaal van twee overleden bandleden die nog elke week ergens ver boven ons jammen in het café van Lucifer. Ook P&A-boogie verwijst naar hen (“why they had to go”). De CD laat de verscheidenheid van de blues horen. Van heel klein in All she wants, traditioneel in Black cat blues tot ruiger in You and Me, A shot of blues en Quit your low down ways. Maar ook ballads als Bad luck coming my way en When I think of you vindt je op deze CD. Het album bevat elf tracks en allemaal eigen werk.

Dat de optredens van Down and Dirty altijd veel humor kennen, vindt je terug in het nummer Doe di doe dé (Doe di d’r nog es efkes bè) in het Brabants dialect. Deze herkenbare en onvervalste rock en roll doet het ook buiten Brabant goed.

Gevoelig en ruig
Variatie in de blues is kenmerkend voor deze band. Blues eenzijdig? Niet bij Down and Dirty. De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Dit vind je ook terug op hun cd "Jamming at Lucifer’s". Een schijfje barstens vol blues in diverse stijlen, dat is waar deze band voor staat. En dit is ook wat bekende bluesmagazines op het internet al hebben ontdekt, zoals Bobtje's Blues Pages (de band laat zich niet vastpinnen op een bepaald genre) en bluesmagazine.nl (uiterst variabel en voor een ieder wel wat wils).

Blues die je pakt
Bezoek je een optreden van Down and Dirty dan valt frontman Frank van den Hoogen je op. Niet alleen vanwege z’n diepe, opzwepende stem maar ook door z’n energieke en gepassioneerde podiumoptreden. Hij zorgt er voor dat de blues je pakt, maar dat kan ‘ie niet alleen. Dat doen ze met z’n allen. Met de creatieve solo's en fills van gitarist Vincent Schrover, met de strakke basis van bassist John van Zuijlen en drummer Nico Vreeburg, met de swingende grooves van toetsenist Ronny Nellensteijn én met de verrassende uithalen van saxofonist Wim van der Heijden. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, is er maar één hele vette uitkomst mogelijk: Down and Dirty!