"The blues ain't nothing but a good man feelin' bad"

Wim van der Heijden - Saxofoon

Ik ben pas op late leeftijd begonnen met muziek maken, nl. toen ik 32 was.Toen heb ik eindelijk de stap genomen om een sax te kopen en les te gaan nemen. De liefde voor de saxofoon was er echter al veel eerder; toen ik een jaar of tien was kreeg ik een draagbare cassette recorder van mijn vader met een bandje erin. Op dat bandje stond alleen saxofoon muziek. Dat bandje heb ik helemaal grijs gedraaid.
Nadat ik eenmaal was begonnen met de saxofoon heb ik altijd spijt gehad dat ik niet eerder was begonnen, omdat sommige dingen toch moeilijker of niet te leren zijn op latere leeftijd. Ik ben fanatiek begonnen en speelde in zoveel mogelijk bands om maar zo snel mogelijk saxofoon te leren spelen.
Momenteel speel ik baritonsax bij Udens Big Band, tenor en altsax in de Landerdband en tenorsax bij de Mars band in Veghel.
Rond carnaval wordt Auwzums Wanklank nieuw leven in geblazen waarbij ook Pim, Arnold en John een vaste basis vormen.
Mijn muzikale voorkeur is buiten bigband en jazz toch zeer zeker ook bluesmuziek. Het is heerlijk om met zoveel mogelijk gevoel en emotie deze muziek te spelen. Als dan een solo goed uitpakt en aan de vreugde bijdraagt is dat fantastisch.
Met Down and Dirty speel ik vanaf het begin samen met Pim, Arnold en John.

GEDC0132.JPG GEDC0132.JPG GEDC0132.JPG