"The blues ain't nothing but a good man feelin' bad"

Nico "Doctor Q" Vreeburg - Drums

Ik ben op mijn 15de begonnen met drummen. Niet het geijkte pad via de slagtrommel bij de harmonie en dan verder op slagwerk. Nee, bij de harmonie speelde ik een blauwe maandag bugel. Dat was niks voor mij. Dus begon ik direct op het drumstel te oefenen.
Na een middelbare schoolbandje kwam ik in utrecht tijdens mijn studie in aanraking met de Blues. The Southern Diplomats was een 5-mans band waarin ik 7 jaar heb gespeeld.
Met blues en bluesrock wonnen we de Meernse Popnachten met als hoofdprijs een optreden op het jaarlijkse Paaspopfestival. Tussen de Dijk en de Scene speelden we ons droomoptreden voor 4000 man. Mooi waren ook de 'vakanties' in Frankrijk met de VWbus vol spullen en maar spelen voor een paar franken, eten en bier.
Na mijn studie kwam ik in Oss terecht als praktiserend dierenarts. Na enkele coverbandjes speelde ik als laatste band in Pebbles and the Bam Bams. Bluesy nummers van eigen hand. En wat stevigere bluesrock. Oerolfestival was vaste prik voor deze band dus naar Terschelling voor een week om muziek te maken. Lekkerste optreden was toch wel in het voorprogramma van de oudste rock& rollband van Nederland; de Bintangs. Leuke tijd.
Nu ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging, Down and Dirty.
Echt weer bluesmuziek, met een dixiejazz sausje en een likje rock&roll.
Arnold is niet te vervangen dus een nieuw begin.
Ik heb veel zin om mijn eigen soul in deze bluesband te steken.

GEDC0132.JPG GEDC0132.JPG