"The blues ain't nothing but a good man feelin' bad"

Arnold van der Heijden - drums

8 dec. 1957 - 5 aug. 2008

Op 5 augustus 2008 bereikte ons het trieste bericht dat Arnold, onze drummer, vriend en bluesmaatje is overleden.
Arnold, bedankt voor alle mooie jaren met jou in de band.
Wij denken met veel plezier terug aan alle optredens en alle lol die wij hebben gehad met jou en aan het plezier in het samen muziek maken.
Een paar jaar geleden hebben wij voor het eerst gesproken over het maken van een CD met allemaal eigen nummers, zeer zeker ook jou droom. Het is voor ons dan ook zeker een troost en steun dat we die droom nog hebben kunnen realiseren met jou.

Bluesband Down and Dirty

Say goodbye, Say goodbye to the blues,
The road has finally taken you,
Where there ain't, where there ain't no more bad news.
Play on, play on through the darkest night,
The road has finally taken you,
Where everything, everything is gonna be allright,
It's gonna be allright,
No more pain, no more sorrow.
(Walter Trout)


Drummer Arnold van der Heijden (1957) begon op jonge leeftijd met muziek maken, maar hield het op 18-jarige leeftijd helemaal voor gezien. Pas toen tien jaar later- een aantal vrienden in de plaatselijke soos overwogen om een bandje te starten, begon het bloed weer te kriebelen. Het werd the Houseband, een stel muzikanten die vooral veel lol hadden in muziek maken en dat ook bij alle optredens op verschillende podia in heel Nederland duidelijk maakten.

Na een paar jaar Houseband vond Van der Heijden dat het tijd werd voor wat serieuzer werk. Met een sterke voorkeur voor de (rock)blues richtte hij de Kloteband op. Later werd dat New Balls Please. Weliswaar een band met veel bluesinvloeden, maar toch ook sterk leunend op het betere popwerk. De band plofte na meningsverschillen over de te volgen koers.

Arnold van der Heijden startte met Old Spice, een pure bluesband die nadien een vervolg kreeg in Down and Dirty. Daar voelt de drummer zich thuis. Heerlijke dynamische blues, soms vreselijk ingetogen en dan weer pompen.

Voor de broodnodige afwisseling drumt Arnold van der Heijden ook in carnavalsorkest Auwzum Wan’klank.